luni, 9 decembrie 2013

Somon la cuptor

Ingrediente:
  • 500 gr. somon (de preferat burta);
  • 1 ceapa;
  • 50 ml. ulei de masline;
  • 100 gr. vin alb;
  • zeama de la o lamaie;
  • sare, piper, ghimbir, rozmarin, o foaie de dafin.
Pasi:
  1. Somnul se taie bucati potrivite, se da cu toate condimentele mentionate mai sus si se aseaza intr-o tava pe folie de aluminiu;
  2. Se adauga ceapa taiata rondele, printre bucatile de somon, apoi uleiul de masline, vinul, zeama de la o jumatate de lamaie si foaia de dafin;
  3. Se lasa la cuptor 20 min., cu o folie de aluminiu pe deasupra;
  4. Se scoate folia, se adauga zeama de la cealalta jumatate de lamaie si se mai lasa pentru 10 min. la cuptor;
  5. Se serveste cu garnitura (cartofi naturi, orez salbatic, etc.) si vin alb rece.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu