vineri, 6 decembrie 2013

Choux-uri cu frisca si ness

Ingrediente:
  • 125 ml. apa;
  • 125 ml. lapte;
  • 100 gr. unt (de minim 80% grasime);
  • 3 linguri zahar;
  • o lingura zahar pudra;
  • 150 gr. faina;
  • 3 oua;
  • 1 praf de sare;
  • 1 pliculet zahar vanilat;
  • 200 ml. frisca lichida;
  • 2 linguri ness.
Pasi:
  1. Se amesteca pe foc pana fierb apa cu laptele, untul taiat fasii subtiri, praful de sare si 3 linguri de zahar. Se adauga faina si se omogenizeaza pana devine un aluat legat. Se ia de pe foc, se lasa putin la racit (cam 5 minute) si se pun ouale unul cate unul amestecand energic dupa fiecare;
  2. Se aseaza pe tava de copt (tapetata cu hartie de copt) sub forma de gogosele, se coc la foc mediu spre rapid timp de 30-40 minute pana devin aurii;
  3. Frisca se bate spuma, se adauga nessul frecat cu zaharul pudra si zaharul vanilat; 
  4. Dupa ce s-au racit, choux-urile se umplu cu crema de mai sus;
  5. Se pot servi la cafeaua de dimineata sau ca desert, insotite de un sos de ciocolata neagra.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu