Ingrediente:
- 125 ml. apa;
- 125 ml. lapte;
- 100 gr. unt (de minim 80% grasime);
- 3 linguri zahar;
- o lingura zahar pudra;
- 150 gr. faina;
- 3 oua;
- 1 praf de sare;
- 1 pliculet zahar vanilat;
- 200 ml. frisca lichida;
- 2 linguri ness.
- Se amesteca pe foc pana fierb apa cu laptele, untul taiat fasii subtiri, praful de sare si 3 linguri de zahar. Se adauga faina si se omogenizeaza pana devine un aluat legat. Se ia de pe foc, se lasa putin la racit (cam 5 minute) si se pun ouale unul cate unul amestecand energic dupa fiecare;
- Se aseaza pe tava de copt (tapetata cu hartie de copt) sub forma de gogosele, se coc la foc mediu spre rapid timp de 30-40 minute pana devin aurii;
- Frisca se bate spuma, se adauga nessul frecat cu zaharul pudra si zaharul vanilat;
- Dupa ce s-au racit, choux-urile se umplu cu crema de mai sus;
- Se pot servi la cafeaua de dimineata sau ca desert, insotite de un sos de ciocolata neagra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu