duminică, 8 decembrie 2013

Chec

Ingrediente:
  • 5 oua;
  • 2 cani zahar;
  • 2 cani faina;
  • 5 linguri unt topit (sau ulei);
  • 4 linguri apa;
  • 1 lingurita rasa praf de copt;
  • zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie rasa, etc.
Pasi:
  1. Se mixeaza galbenusurile impreuna cu 1 cana si jumatate de zahar, apa, aromele si untul topit (uleiul);
  2. Se bat albusurile spuma, se adauga restul de zahar si se incorporeaza lingura cu lingura peste compozitia de la punctul 1;
  3. Se adauga faina si praful de copt (lingura cu lingura, cernuta prin sita);
  4. Se unge tava de copt cu unt topit (sau ulei), se tapeteaza cu hartie de copt si se coace la foc mediu timp de 20-30 min;
  5. Se serveste alaturi de cafea/ceai.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu