Ingrediente:
Pasi:- 200 gr. unt (de preferat grasime minim 80%);
- 100 ml. lapte;
- 25 gr. drojdie proaspata;
- 1/2 lingurita zahar;
- 1 lingura sare;
- 4 linguri smantana;
- 3 linguri chimen/susan;
- 1 ou;
- 500 gr. faina;
- 100 gr. cascaval ras.
- Untul se mixeaza bine cu faina. Se incorporeaza sarea, se omogenizeaza bine;
- Se topeste drojdia in laptele indulcit si usor incalzit si se adauga lingura cu lingura peste compozitia de mai sus. Se adauga smantana, albusul de ou si chimenul/susanul, se amesteca energic;
- Se lasa coca obtinuta la rece pentru 30 min;
- Se intind foi de 2-3 mm., se taie cu formele de covrigei, se ung cu galbenusul batut bine cu un praf de sare, se decoreaza cu fire de cascaval ras si se coc la foc mediu timp de 30-40 min;
- Se servesc alaturi de un pahar de vin alb sau bere, dupa preferinta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu