joi, 30 ianuarie 2014

Prajitura cu ciocolata

Ingrediente:
  • 200 gr. ciocolata neagra;
  • 50 gr. unt;
  • 2 oua;
  • 100 gr. zahar;
  • 3 linguri ulei de cocos;
  • 100 gr. faina;
  • 1 praf de copt;
  • o lingurita ghimbir ras;
  • un praf de sare;
  • ciocolata rasa, fulgi de nuca de cocos, etc. pentru ornat.
Pasi:
  1. Se topesc la bain-marin untul si ciocolata. Se pastreaza 3 linguri pentru glazura;
  2. Se bat ouale cu praful de sare si zaharul, se adauga putin cate putin uleiul, apoi amestecul de la punctul 1,faina, praful de copt si ghimbirul;
  3. Se coace la foc mediu timp de 35 minute intr-o tava tapetata cu hartie de copt;
  4. Dupa ce s-a copt si s-a racorit, se toarna glazura pastrata de la punctul 1 si se poate decora cu fulgi de nuca de cocos, ciocolata rasa, etc.
  5. Se serveste ca desert, la o cafea.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu