luni, 6 ianuarie 2014

Placinta cu branza dulce ca la bunica

Ingrediente:
  • 1 kg. faina;
  • 100 gr. unt;
  • 7 oua;
  • 450 gr. zahar;
  • 500 ml. lapte caldut;
  • 50 gr. drojdie proaspata;
  • maia (rezultata din amestecul unei linguri zahar cu 3-4 linguri faina si 1 praf de sare);
  • 250 ml. ulei;
  • 500 gr. branza de vaci;
  • 100 gr. stafide aurii lasate la inmuiat in putin rom;
  • 2-3 pliculete zahar vanilat, coaja de lamaie, etc.
Pasi:
  1. Faina se freaca impreuna cu untul si se adauga maiaua;
  2. 4 oua si un albus, se amesteca cu 350 gr. zahar si 2 pliculete zahar vanilat, coaja de lamaie.
  3. In lapte se topeste drojdia si rezultatul se adauga lingura cu lingura peste crema de la punctul 2. Compozitia rezultata se incorporeaza in aluatul de la punctul 1. Lingura cu lingura se omogenizeaza si uleiul. Se lasa la crescut 60-90 minute;
  4. Branza de vaci se amesteca cu 2 oua, 100 gr. zahar, 1 pliculet de zahar vanilat si stafide;
  5. Aluatul crescut de la punctul 3, se intinde in foi, peste care se presara crema de la punctul 4, apoi se ruleaza si se coc 40-50 minute la foc mediu in tava tapetata cu unt/ulei.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu