Ingrediente:
- 250 gr. branza de vaci bine scursa;
- 250 gr. faina;
- 2 oua mari;
- 3 pliculete zahar vanilat/un baton de vanilie;
- 1/2 lingurita sare;
- 2 linguri zahar;
- 1/2 lingurita drojdie uscata;
- 1 lingura lapte;
- 250 ml ulei de palmier (se poate folosi si cel din floarea soarelui);
- 4 linguri smantana;
- 4-6 linguri dulceata de visine/afine, etc.
- Drojdia se topeste in lapte, alaturi de cateva granule de zahar. Se lasa la dospit 5-10 minute;
- Branza de vaci se mixeaza alaturi de sare, zahar si vanilie pentru a obtine o pasta. Se adauga cele 2 oua si jumatate din faina in ploaie. Se framanta usor amestecul obtinut;
- Se adauga dospeala de la punctul 1 si restul de faina, framantand energec, ca la cozonac. Se lasa la odihnit 20-30 min;
- Se modeleaza sub forma de papanasi si se prajesc in uleiul incins pe fiecare parte;
- Se servesc alaturi de smantana si dulceata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu