marți, 8 decembrie 2015

Papanasi cu branza de vaci si dulceata

Ingrediente:
  • 250 gr. branza de vaci bine scursa;
  • 250 gr. faina;
  • 2 oua mari;
  • 3 pliculete zahar vanilat/un baton de vanilie;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 2 linguri zahar;
  • 1/2 lingurita drojdie uscata;
  • 1 lingura lapte;
  • 250 ml ulei de palmier (se poate folosi si cel din floarea soarelui);
  • 4 linguri smantana;
  • 4-6 linguri dulceata de visine/afine, etc.
Pasi:
  1. Drojdia se topeste in lapte, alaturi de cateva granule de zahar. Se lasa la dospit 5-10 minute;
  2. Branza de vaci se mixeaza alaturi de sare, zahar si vanilie pentru a obtine o pasta. Se adauga cele 2 oua si jumatate din faina in ploaie. Se framanta usor amestecul obtinut;
  3. Se adauga dospeala de la punctul 1 si restul de faina, framantand energec, ca la cozonac. Se lasa la odihnit 20-30 min;
  4. Se modeleaza sub forma de papanasi si se prajesc in uleiul incins pe fiecare parte;
  5. Se servesc alaturi de smantana si dulceata.
  
 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu