marți, 15 decembrie 2015

Ciocolata de casa (reteta vegana)

Ingrediente:
  • 100 gr. lapte praf din soia;
  • 125 gr. zahar brun;
  • 25 ml. ulei cocos;
  • 1 lingura pudra roscoave;
  • 50 ml. apa;
  • 75-100 gr. nuci/caju/migdale usor prajite;
  • un baton de vanilie, alte esente.

Pasi:
  1. Zaharul se macina fin prin rasnita de cafea si se face un sirop cu apa usor incalzita;
  2. Pudra de roscoave si laptele praf se cern printr-o sita foarte fina si se adauga lingura cu lingura peste siropul de la punctul 1 amestecand usor;
  3. In crema astfel obtinuta se incorporeaza nucile, iar apoi uleiul si vanilia, plus alte esente, daca este cazul;
  4. Pasta se modeleaza sub forme diferite sau se intinde pur si simplu intr-o tava (peste foaie pergamentata), care se lasa la rece (frigider 3-4 ore sau 1-2 ore la congelator).

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu