vineri, 22 ianuarie 2016

Pateu din naut si ardei kapia

Ingrediente:
  • 300 gr. naut;
  • 3 ardei kapia mari;
  • 50 ml. ulei masline;
  • sucul de la jumatate de lamaie; 
  • 3 catei usturoi;
  • 1 lingurita sare;
  • 1/2 lingurita seminte chimen;
  • 1 lingurita boabe coriandru;
  • ghimbir, nucsoara, piper, boia iute, dupa gust.
Pasi:
  1. Ardeii kapia se coc si se lasa la scurs;
  2. Nautul se lasa la inmuiat 12 ore si se fierbe 2 ore in , timp in care ii schimbam apa si in urmatoarea apa adaugam sare, semintele de chimen si boabele de coriandru, apoi 2 catei de usturoi;
  3. Se mixeaza ardeii kapia impreuna cu un praf de sare si 2-3 linguri de ulei. Se adauga nautul fiert, restul de ulei, sucul de lamaie, condimentele si catelul de usturoi;
  4. Se serveste ca aperitiv, alaturi de muraturi in otet (castraveti, gogosari, conopida, etc.).
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu