Ingrediente:
- 300 gr. naut;
- 3 ardei kapia mari;
- 50 ml. ulei masline;
- sucul de la jumatate de lamaie;
- 3 catei usturoi;
- 1 lingurita sare;
- 1/2 lingurita seminte chimen;
- 1 lingurita boabe coriandru;
- ghimbir, nucsoara, piper, boia iute, dupa gust.
- Ardeii kapia se coc si se lasa la scurs;
- Nautul se lasa la inmuiat 12 ore si se fierbe 2 ore in , timp in care ii schimbam apa si in urmatoarea apa adaugam sare, semintele de chimen si boabele de coriandru, apoi 2 catei de usturoi;
- Se mixeaza ardeii kapia impreuna cu un praf de sare si 2-3 linguri de ulei. Se adauga nautul fiert, restul de ulei, sucul de lamaie, condimentele si catelul de usturoi;
- Se serveste ca aperitiv, alaturi de muraturi in otet (castraveti, gogosari, conopida, etc.).
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu