luni, 24 februarie 2014

Hummus (pasta din naut)

Ingrediente:
  • 200 gr. boabe naut;
  • 1 lingurita chimen;
  • 1/2 lingurita coriandru;
  • 3 catei usturoi;
  • zeama de la o jumatate de lamaie;
  • 2-3 linguri ulei de masline;
  • 2-3 linguri tahini (pasta de susan);
  • sare, piper, nuscsoara, boia dulce, boia iute, dupa gust.
Pasi:
  1. Nautul se lasa la inmuiat peste noapte, iar apoi se fierbe timp de o ora in apa cu lingurita de chimen. Se spumeaza si se aduna cojile de la naut pe parcursul procesului de fierbere;
  2. Se mixeaza nautul cald, alaturi de usturoi si celelalte condimente. Se adauga pasta de susan, uleiul de masline treptat si zeama de lamaie;
  3. Se serveste cald sau rece, alaturi de lipie sau paine prajita, castraveti in otet si/sau ardei kapia copti in otet.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu