Ingrediente:
Pasi:- 200 gr. boabe naut;
- 1 lingurita chimen;
- 1/2 lingurita coriandru;
- 3 catei usturoi;
- zeama de la o jumatate de lamaie;
- 2-3 linguri ulei de masline;
- 2-3 linguri tahini (pasta de susan);
- sare, piper, nuscsoara, boia dulce, boia iute, dupa gust.
- Nautul se lasa la inmuiat peste noapte, iar apoi se fierbe timp de o ora in apa cu lingurita de chimen. Se spumeaza si se aduna cojile de la naut pe parcursul procesului de fierbere;
- Se mixeaza nautul cald, alaturi de usturoi si celelalte condimente. Se adauga pasta de susan, uleiul de masline treptat si zeama de lamaie;
- Se serveste cald sau rece, alaturi de lipie sau paine prajita, castraveti in otet si/sau ardei kapia copti in otet.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu