luni, 10 februarie 2014

Trufe de ciocolata cu portocale si scortisoara

Ingrediente:
  • 100 gr. ciocolata neagra;
  • 75 gr. unt (minim 80% grasime);
  • 200 ml. smantana pentru frisca;
  • 1 portocala;
  • 1/2 lingurita scortisoara;
  • 3 linguri miere;
  • 2 linguri pudra de roscoave.
Pasi:
  1. Se fierbe frisca impreuna cu scortisoara si coaja de portocolate timp de 10-15 minute, amestecand mereu; apoi se lasa la racit;
  2. Se topesc la bain-marin ciocolata si untul pana se obtine o crema. Se adauga sucul de la jumatate de portocola si mierea;
  3. Se incorporeaza lingura cu lingura crema obtinuta la punctul 1 in cea de la punctul 2. Se da la rece pentru 2-3 ore;
  4. Se fac bilute care se dau prin pudra de roscoave. Este bine sa fie pudrate de 2-3 ori;
  5. Se lasa la frigider pana cand sunt servite.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu