joi, 8 august 2019

Cornuri cu rahat

Ingrediente:
  • 600 gr faina;
  • 150 ml lapte;
  • 175 gr. zahar;
  • 100 gr unt topit;
  • 25 gr. drojdie proaspata / 10 gr drojdie uscata;
  • 3 galbenusuri ou;
  • 2 oua intregi; 
  • 3 linguri smantana;
  • esenta vanilie si/sau zahar vanilat;
  • o lingurita sare;
  • ulei cat cuprinde (aproximativ 50 ml ulei);
  • pentru umplutura: 250 gr. rahat diverse culori sau dupa preferinta, gem, ciocolata, etc.
Pasi de urmat:
  1. Se dizolva drojdia in laptele caldut si o lingura de zahar. Se acopera cu faina (fara a amesteca) si se lasa 10-15 min la dospit (pana cand iese ca un vulcan);
  2. Se amesteca restul de zahar cu cele doua oua intregi si 2 galbenusuri de ou, sarea, esentele (zaharul vanilat);
  3. Faina se cerne fin intr-un castron mare, iar in mijloc se toarna maiaua si se amesteca usor. Apoi, se incorporeaza treptat crema de la punctul 2 si restul de lapte usor caldut, formandu-se o coca usoara;
  4. Apoi, se adauga untul topit. Se framanta bine pana se omogenizeaza cat de cat compozitia, urmeaza smantana, iar in final se adauga treptat uleiul usor incalzit, cat ”suporta/inghite” coca  (se toarna in maini si se incorporeaza in coca, framantand usor);
  5. Se framanta 10-15 minute, apoi  se lasa la dospit intr-un bol uns cu ulei pentru o ora la temperatura camerei;
  6. Se taie rahatul, in functie de preferinta;
  7. Cand aluatul si-a dublat volumul, se intind foi rotunde de 1 cm grosime si se taie ca la pizza, pe fiecare felie se adauga bucati de rahat si se ruleaza sub forma de cornuri;
  8. Pentru a se rumeni mai frumos, se ung cu un galbenus batut bine cu un praf de sare;
  9. Se coc 45-50 min, la foc mediu (180-190 grade C) in tava intinsa, tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu