joi, 8 august 2019

Ardei umpluti de post

Ingrediente:
  • 6 ardei mari sau 8 ardei micuti;
  • 350 gr. ciuperci;
  • o ceapa mare;
  • 1-2 morcovi;
  • un pastarnac;
  • optional, o telina micuta;
  • o legatura patrunjel verde;
  • o legatura marar verde;
  • 100 gr. orez;
  • o foaie dafin;
  • 2-4 linguri bulion;
  • sare, cimbru maruntit si piper, ulei pentru calit legumele, dupa gust;
  • pentru sos, o ceapa mica fin tocata, sare, piper, condimente, dupa gust (busuioc, oregano, rozmarin, etc.), o lingura de ulei pentru a cali ceapa si apa.
Pasi:
  1. Se taie marunt ceapa, ciupercile si verdeturile (patrunjelul si mararul), se dau pe razatoarea fina morcovul/ii, pastarnacul si telina, dupa caz. Se spala orezul si se lasa la inmuiat in putina apa.
  2. Se calesc in putin ulei intr-o cratita ceapa, alaturi de celelalte legume si in alta cratita se calesc in putin ulei ciupercile. Se amesteca cele doua compozitii (de preferat se adauga ciupercile peste celelalte legume), se adauga sarea, cimbrul si piperul, dupa gust, apoi orezul scurs de surplusul de apa si bulionul. Se amesteca energic pana se omogenizeaza compozitia.
  3. Ardeii se curata de seminte, se spala bine si se umplu 75-80%, apoi se indeasa bine capacele si se aseaza intr-o oala si se pun la fiert in putina apa;
  4. Intr-o alta craticioara se face sosul, dupa descrierea de mai sus, se adauga peste ardei. Se fierb 40-50 min la foc marunt, pana infloreste orezul.

Pofta buna!

Un comentariu: