Ingrediente:
- 4 oua;
- 50 gr unt topit (de preferat, cu peste 80% grasime);
- 100 ml ulei de cocos;
- 100 ml sirop de agave;
- 50 gr seminte chia rasnite in masina de cafea;
- 100 gr. nuci, in functie de preferinte: migdale, caju, alune de padure, etc. (eu am facut un amestec, le-am prajit putin in cuptor si le-am tocat, recomand sa fie cat mai fin tocate, astfel compozitia nu se va lasa);
- 2 pliculete zahar vanilat;
- 200 gr faina;
- un praf sare;
- 50 ml apa minerală;
- optional, 150 gr ciocolata (se taie suvite fine, eu am folosit din cea bio);
- optional, o lingurita praf de copt (daca ouale sunt bine batute, isi pastreaza volumul).
- Se bat ouale cu praful de sare (de preferat la mixer), se adauga zaharul vanilat si siropul de agave. Se incorporeaza bine si semintele de chia;
- Alternativ se adauga unt, faina, ulei, faina, apa, astfel incat sa rezulte o compozitie fluida (ca la clatite);
- Ultimele se adauga nucile, suvitele de ciocolata fina si praful de copt, pentru cine doreste. In aceasta etapa se amesteca doar cu lingura usor, de sus in jos;
- Se toarna compozitia in forme, mari (ies 12 bucati) sau mici (24 bucati), tapetate cu hartiute speciale sau unse individual cu putin ulei;
- Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 min.
- Se lasa la racit si se servesc la cafea, ceai, ca aperitiv, etc., simple sau ornate cu dulceata, frisca, dupa preferinte.
Pofta buna!
Oare pot inlocui untul cu ulei de cocos?
RăspundețiȘtergereBa da, sa ai grija la cantitati, untul e mai gras. Spor!
RăspundețiȘtergereMulțumesc :)
RăspundețiȘtergereCu drag!
RăspundețiȘtergere