marți, 9 august 2016

Chiftelute de post din dovlecel, vanata si bulgur

Ingrediente:
  • un dovlecel potrivit (350-400 gr);
  • o vanata potrivita (300-350 gr);
  • 150 gr. bulgur (macinat fin, ca faina);
  • 3 catei usturoi;
  • o legatura patrunjel verde;
  • o legatura marar verde;
  • 1/2 lingurita coriandru macinat;
  • sare, piper;
  • optional, diferite condimente: nucsoara, scortisoara, chimen macinat, praf de ardei iute, ghimbir, turmeric;
  • ulei de palmier pentru prajt.
Pasi:
  1. Vanata si dovlecelul curatati de coaja si seminte se dau pe razatoarea medie, se amesteca cu un praf de sare (de preferat de mare) si apoi se lasa intr-o sita la scurs 20-30 minute;
  2. Verdeata (patrunjelul si mararul) si usturoiul se toaca marunt;
  3. Se amesteca toate ingredientele (cu exceptia uleiul) si se lasa la frigider 2-3 ore sau peste noapte;
  4. Se prajesc sub forma alungita in uleiul bine incins;
  5. Se servesc calde alaturi de diferite sosuri (mustar, iaurt si usturoi, maioneza, etc.) sau marinate in sos rosu.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu