Ingrediente:
Pasi:- un dovlecel potrivit (350-400 gr);
- o vanata potrivita (300-350 gr);
- 150 gr. bulgur (macinat fin, ca faina);
- 3 catei usturoi;
- o legatura patrunjel verde;
- o legatura marar verde;
- 1/2 lingurita coriandru macinat;
- sare, piper;
- optional, diferite condimente: nucsoara, scortisoara, chimen macinat, praf de ardei iute, ghimbir, turmeric;
- ulei de palmier pentru prajt.
- Vanata si dovlecelul curatati de coaja si seminte se dau pe razatoarea medie, se amesteca cu un praf de sare (de preferat de mare) si apoi se lasa intr-o sita la scurs 20-30 minute;
- Verdeata (patrunjelul si mararul) si usturoiul se toaca marunt;
- Se amesteca toate ingredientele (cu exceptia uleiul) si se lasa la frigider 2-3 ore sau peste noapte;
- Se prajesc sub forma alungita in uleiul bine incins;
- Se servesc calde alaturi de diferite sosuri (mustar, iaurt si usturoi, maioneza, etc.) sau marinate in sos rosu.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu