Ingrediente:
Pasi:- 4 oua;
- 4 linguri zahar brun;
- 1 lingura suc lamaie;
- 4 linguri rase faina;
- pastaie de vanilie (se poate folosi esenta de vanilie sau zahar vanilat);
- 1/2 praf de copt;
- 1 lingura pudra de roscoave (se poate folosi cacao);
- 150 gr. nuca macinata sau taiata marunt;
- 200 ml. smantana pentru frisca + 2 linguri zahar brun ras;
- 1 lingura rasa ness;
- optional, pentru sirop 150 ml. apa calduta, un zahar vanilat si 1 lingurita ness;
- Se separa ouale, albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si sucul de lamaie;
- Galbenusurile se freaca impreuna cu vanilia si se incorporeaza in spuma de la punctul 1;
- Se adauga faina, pudra de roscoave si praful de copt si se coace intr-o tava tapetata cu hartie pergamentata la foc mediu (cuptorul e bine sa fie incalzit) timp de 20 minute;
- Frisca se bate spuma cu zaharul brun si nessul si se lasa la frigider 30 minute;
- Dupa ce se raceste blatul, optional se insiropeaza (tine mai mult si e mai racoritoare), se intinde uniform deasupra spuma de frisca si ness, iar apoi se presara nuca macinata din belsug;
- Se portioneaza dupa preferinta si se serveste rece, la cafea sau ceai.
Pofta buna!
Ce bine arata!
RăspundețiȘtergereDeliciosa!
RăspundețiȘtergere