Ingrediente:
- 7 oua;
- 7 linguri zahar;
- 1 lingura zeama de lamaie;
- 1 plic zahar vanilat, esenta rom, etc.;
- 6 linguri faina;
- 2 linguri pudra de roscoave (cacao);
- 1/3 pachet mic praf de copt;
- pentru crema de frisca: 400 ml. smantana pentru frisca batuta cu 2 plicuri zahar vanilat si 2 linguri zahar brun;
- 400 gr. visine fara samburi (naturale sau din compot);
- pentru sirop: 200 ml. zeama din compotul de visine sau 100 ml. apa in care se topesc 2 linguri zahar brun si zeama de la o mandarina mai mare;
- 50 gr. ciocolata neagra (minim 60% cacao) rasa pe razatoare.
- Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, apoi se incorporeaza zaharul. Se adauga zeama de lamaie;
- Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul vanilat si esentele. Se omogenizeaza in spuma de la punctul 1;
- Se adauga faina in ploaie, pudra de roscoave si praful de copt;
- Se toarna in tava de copt (de preferat o tava cat mai intinsa) tapetata cu hartie pergamentata;
- Se coace la foc mediu, timp de 20 minute;
- Se scoate blatul din tava si se taie in doua parti egale;
- Se aseaza pe o tava prima foaie de blat, se insiropeaza, se adauga un strat din crema de frisca, iar apoi visinele. Apoi se adauga a doua foaie de blat, se insiropeaza, se aseaza crema de frisca, visinele si in final fulgii din ciocolata;
- Se lasa la frigider minim 2 ore inainte de a fi servita.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu