sâmbătă, 17 mai 2014

Aperitiv din ardei kapia copti cu branza

Ingrediente:
  • 2-3 ardei kapia potriviti;
  • 100 gr. telemea uscata de oaie sau capra;
  • 50 gr. unt;
  • 20 gr. smantana grasa;
  • condimente, la alegere: boia dulce, boia iute, chimen sau ierburi de provence sau marar, patrunjel sau orice alta combinatie va place;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 1 lingura de otet;
  • sare si piper, daca e necesar.
Pasi:
  1. Ardeii se coc, se curata si se lasa la scurs. Se taie fasii pe lungime si se lasa 5-10 minute in otet (e suficient o lingura pentru a nu fi prea dulci);
  2. Branza se da pe razatoarea mica si se omogenizeaza bine cu untul si smantana. Se adauga si condimentele alese;
  3. Crema de la punctul 2 se aseaza pe fasiile de ardei si se ruleaza;
  4. Rulourile obtinute se aseaza pe o farfurie, se stropesc cu uleiul de masline;
  5. Se lasa la frigider minim 2 ore inainte de a fi servite, ca aperitiv, alaturi de paine proaspata sau paine prajita.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu