duminică, 22 octombrie 2017

"Paste" din legume

Ingrediente:
  • o vanata;
  • 2 dovlecei;
  • 3 morcovi;
  • 1 ardei kapia;
  • 6-7 ciuperci champignon;
  • 2 linguri seminte floare soarelui;
  • 50 gr. unt;
  • 2-3 catei usturoi;
  • 2-3 linguri sos soia;
  • sare (recomand doar pe vanata si dovlecei, sosul de soia fiind foarte sarat oricum), piper, condimente dupa preferinte: ghimbir, scortisoara, nucsoara, coriandru, chimen.
Pasi:
  1. Se curata legumele de coaja. Apoi se taie vertical cu ajutorul cutitului ergonomic vanata si dovlecei, care se vor lasa la scurs intr-o sita dupa ce am presarat peste ele un praf de sare;
  2. Morcovul se feliaza tot vertical cu acelasi cutit ergonomic, ciupercile se taie ca pentru pizza, iar ardeiul julien;
  3. Se topeste untul in wok. Se adauga usturoiul si ciupercile, se calesc usor, apoi, pe rand se adauga celelalte legume (vanata, dovleceii, morcovii si ardeiul) si se amesteca bine, iar la urma se presara semintele;
  4. Se condimenteaza bine si in final se stropeste cu sosul de soia.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu