Ingrediente:
Pasi:- 1 avocado bine copt;
- 1 iaurt mic (150 gr.) nu foarte gras;
- 1-2 linguri zeama de lamaie;
- 1-2 catei de usturoi;
- sare, piper, dupa gust;
- optional, un praf de sumac.
- Usturoiul se curata si se zdobeste fin cu un praf de sare;
- Avocado se taie pe jumatate, se scoate samburele si se stropesc cu zeama de lamaie ambele jumatati. Apoi se scobesc fiecare jumatate cu o lingurita pana se ajunge la coaja, pe masura ce se scoate pulpa, se mixeaza usor cu o furculita peste usturoiul zdrobit fin;
- Se adauga sare si piper, dupa gust. Se incorporeaza si iaurtul lingurita cu lingurita, amestecand bine dupa fiecare lingurita;
- Optional, se adauga la final sumac (un condiment usor acrisor). Se serveste pe paine usor prajita.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu